Κλειστά Κυκλώματα Τηλεόρασης CCTV Cameras

Με τον όρο κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ή κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης ή CCTV εννοούμε τα συστήματα εκείνα που στην απλούστερη  μορφή τους αποτελούνται από μία ή περισσότερες κάμερες που συνδέονται σε μόνιτορ για την επιτήρηση ενός χώρου από απόσταση.
Σε ένα κλειστό κύκλωμα cctv για την αναμετάδοση της πληροφορίας, το σήμα μετατρέπεται από αναλογικό σε ψηφιακό και μετά γίνεται η καταγραφή. Σε πολλές εγκαταστάσεις δε γίνεται καν αυτή η μετατροπή και το σήμα ταξιδεύει αναλογικό από τη μια άκρη στην άλλη. Αυτό ισχύει για τις αναλογικές κάμερες.
Οι δικτυακές κάμερες (ή Ip) αναπαράγουν απευθείας σε ψηφιακό σήμα και για αυτό έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας – μεγαλύτερη ανάλυση – καθώς δε προκύπτουν απώλειες κατά την μετατροπή.
Μέχρι τώρα, η παρακολούθηση και καταγραφή υψηλής ανάλυσης εικόνας ήταν συνώνυμη με τα δίκτυα IP. Η τεχνολογία με τις νέες κάμερες ANALOG HD,HD TVI, HD-SDI και στα αντίστοιχα  DVR, επιτρέπει τη μετάδοση ασυμπίεστου βίντεο Full HD (1080p) πάνω από αναλογική καλωδίωση. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της νέας  αυτής HD τεχνολογίας είναι η μηδενική απώλεια εικόνας και η μηδενική καθυστέρηση προβολής εικόνας. Αυτό κάνει τις κάμερες HD ιδανικές για  εφαρμογές, όπως αεροδρόμια, τράπεζες, καζίνο, βιομηχανίες, αρχαιολογικοί χώροι, όπου δεν είναι δυνατόν τεχνικά/οικονομικά προσιτό  να μεταδοθούν οι εικόνες πάνω από δίκτυο ή να αλλαχτούν οι παλιές ομοαξονικές καλωδιώσεις της προηγούμενης γενιάς καμερών max 960H.
Yπάρχουν 3 ειδών κάμερες οι κάμερες dome, οι κάμερες body(ασχέτως αν είναι αναλογικές, IP ή AHD) και οι κάμερες PTZ. Oι κάμερες dome ή αλλιώς κάμερες οροφής ονομάστηκαν έτσι λόγω του σχήματος θόλου (dome=θόλος). Οι κάμερες bullet χρησιμοποιούνται επίσης συχνά στα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης και ονομάζονται έτσι λόγω του σχήματος και του μεγέθους τους (bullet = σφαίρα). Οι κάμερες Bullet είναι μικρές σε μέγεθος (2 – 2,5 ίντσες μήκος) και είναι ιδανικές σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών επιτήρησης. Τοποθετούνται εύκολα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους χωρίς την ανάγκη πρόσθετου στηρίγματος τοίχου, αφού αυτό περιλαμβάνεται.
Aναπόσπαστο κομμάτι ενός κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης είναι το καταγραφικό(dvr). Το DVR συνιστά έναν ψηφιακό βίντεο-καταγραφεά (digital video recorder). Πρόκειται για μια ηλεκτρονική συσκευή ( με ειδικό λογισμικό εφαρμογών) που καταγράφει βίντεο σε ψηφιακό format, απευθείας σε  συσκευή αποθήκευσης (συνήθως σκληρό δίσκο) .Εκτός από τα αναλογικά καταγραφικά υπάρχουν και τα NVR ( ip καμερών) καθώς και τα υβριδικά ANALOG HD( συνδυασμός αναλογικών, analog hd +ip καμερών)
Τα καταγραφικά σας δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθείτε το χώρο σας live, από οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, ζωντανά, μέσω του υπολογιστή, του κινητού ή του tablet σας μέσω της θύρας ethernet που έχουν(και λειτουργούν δικτυακά). Επίσης τα DVR σας παρέχουν συνεχή καταγραφή των κινήσεων στο χώρο σας μέσω της καταγραφής της εικόνας των εγκατεστημένων καμερών ασφαλείας, στον σκληρό/ούς δίσκο/ους.
Η DK  αναλαμβάνει:
  Tην εγκατάσταση καμερών σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο
  Εγκατάσταση απαιτούμενης καλωδίωσης για το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης
  Εγκατάσταση καταγραφικού DVR
   Εγκατάσταση σκληρού δίσκου σε DVR
   Ρύθμιση καταγραφικού DVR για παρακολούθηση του χώρου από το κινητό τηλέφωνο